Onderdeel van Beterinzaken.nl

  • 8 / 10
54 reviews

Kosten boekhouder

De vraag ‘Wat kost een boekhouder?’ heeft geen algemeen antwoord. De kosten zijn sterk afhankelijk van het type werkzaamheden dat u de boekhouder wilt laten uitvoeren. Wilt u bijvoorbeeld de boekhouder maandelijks met u mee laten kijken? Dan is dit duurder, dan wanneer u alleen de jaarrekening wilt laten opstellen of controleren.

Ook heeft de grootte van uw onderneming sterk invloed op de kosten. Een bedrijf met veel personeel heeft ook een meer uitgebreide salarisadministratie.

Gemiddeld uurtarief van een boekhouder

Het gemiddelde uurtarief van een boekhouder ligt rond de €80 tot €90. Voor een startende boekhouder betaalt u meestal minder, zo’n €40.

Een lager uurtarief betekent niet per se goedkoper. Een ervaren en efficiënte boekhouder heeft in de meeste gevallen minder tijd nodig heeft om de boekhouding uit te voeren. Daarnaast kan een goede boekhouder, die wellicht duurder is, u ook meer opleveren. Wanneer een boekhouder voor u de juiste fiscale voordelen kan vinden, bespaart u zelfs geld.

Boekhouder tarieven vergelijken

Om een duidelijk antwoord te krijgen over wat een boekhouder kost voor uw specifieke situatie, kunt u hier geheel gratis en vrijblijvend het formulier invullen. Na 1 werkdag ontvangt u 4 offertes passend bij uw aanvraag. Zo weet u direct welke kosten u kan verwachten. Het loont om online te vergelijken. U krijgt een goed beeld van wat een boekhouder voor u kan beteken en tegen welke kosten.